Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Dorpsstraat 91 in Rosmalen 5241 EB

Dorpsstraat 91

5241 EB Rosmalen
Vraagprijs € 525.000,- k.k.
073 - 711 37 00

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1873 Woonoppervlakte 278 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Volledig te renoveren monumentale woonboerderij (gemeentelijk monument). Deze voormalige boerderij is gelegen aan de rand van het centrum van Rosmalen. Het object is gelegen aan de nieuwe entree van het centrum van Rosmalen en maakt een markant onderdeel uit van het centrum van Rosmalen.
...
Lees meer

Omschrijving

Volledig te renoveren monumentale woonboerderij (gemeentelijk monument). Deze voormalige boerderij is gelegen aan de rand van het centrum van Rosmalen. Het object is gelegen aan de nieuwe entree van het centrum van Rosmalen en maakt een markant onderdeel uit van het centrum van Rosmalen.

Het object beschikt thans over een woonfunctie met mogelijkheden voor aan-huis-verbonden beroep / kantoor aan huis.

Er is reeds door een architect een ontwerp gemaakt van een mogelijke verbouwing. De gemeente heeft dit plan ook reeds beoordeeld. Neem voor meer informatie contact op met AMB Makelaars (073-711 3703)

Monumentale omschrijving:

Algemeen
De toegang tot het vrij grote perceel aan de rustieke Dorpsstraat wordt geaccentueerd door een statig laat negentiende-eeuws gietijzeren hekwerk. De (neo-)classicistische hekstijlen zijn voorzien van een granaatappel. Het laat negentiende-eeuwse, vrijstaande woonhuis met T-vormige plattegrond bestaat uit twee bouwdelen, beide voorzien van een begane grond en een zolderniveau. Het woondeel is met machinaal gevormde bakstenen in staand verband gemetseld en met de lange zijde op de straat georiënteerd. Het met gesmoorde verbeterde Hollandse pannen gedekte zadeldak heeft wolfeinden en twee kleine daklichten. Midden op het dak is een zeshoekige schoorsteen met een geprofileerde natuurstenen afdekking geplaatst. Dwars achter het woondeel is een iets lager bouwdeel met van oorsprong een bedrijfsfunctie geplaatst. Dit bouwdeel is eveneens voorzien van een met gesmoorde pannen gedekt zadeldak en wolfseinde. Op het erf bevinden zich naast de woning een bakhuisje, met zadeldak en sobere windveer, een houten schuur en een put.

Voorgevel
Deze symmetrisch opgezette gevel bevat vijf oorspronkelijke gevelopeningen. Midden in de gevel is het van hardstenen neuten voorziene deurkozijn met bovenlicht geplaatst. Het kozijn met kraalprofilering heeft een geprofileerd kalf, met daar onder een paneeldeur en op een hardstenen onderdorpel. Aan weerszijden bevinden zich elk twee oorspronkelijke T-vensters met schuivende onderramen en vaste bovenlichten met glas-in-lood. De onderdorpels zijn van hardsteen. Hoewel de gevelopeningen voorzien zijn van anderhalfsteens segmentbogen, zijn de ramen niet getoogd. De gevel, met grijze gecementeerde plint, wordt gesierd door zes sierankers en een eenvoudige kroonlijst met geprofileerde bakgoot.

Linkerzijgevel
In de gevel van het woondeel zijn twee vensters geplaatst. Zowel het venster op de begane grond als op zolderniveau is identiek aan de vensters inde voorgevel. In het bovenlicht van het laatste venster ontbreekt het glas-in-lood. Van de dwarsbouw is vanaf de openbare weg niet meer dan de uitgemetselde dakrand met muizentand zichtbaar.

Rechterzijgevel
De gevel van het woondeel is identiek aan de linkerzijgevel. In het metselwerk tekent zich een dichtgezette gevelopening af waar oorspronkelijk een deur in gezeten heeft. De gevel van het dwarsdeel bevat een venster dat identiek is aan de vensters in de voorgevel, met daaronder een kelderlicht. Rechts hiervan is een kleine gevelopening en een opgeklampte deur met bovenlicht gepositioneerd. De vensteropening is afgesloten door een luik met daarin een klein venster. Het bovenste deel van de gevel is vernieuwd.

Redengevende omschrijving
Deze voormalige boerderij met waterput, houten schuur en bakhuisje vormt een ensemble dat karakteristiek is voor de boerderijenbouw in de tweede helft van de negentiende eeuw. Het pand heeft monumentale waarde vanwege de gevels, de bouwmassa, de situering en als ensemble.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 525.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning villa Type woning vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1873 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 278 m² Perceeloppervlakte 1763 m² Inhoud 1665 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Geen isolatie Warmwater Geen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Parkeergelegenheid Garage Garage mogelijk Dak Soort dak samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden monumentaal pand, kluswoning Onderhoud binnen Slecht Onderhoud buiten Slecht Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Rosmalen Sectie H Perceelnummer 5382 Oppervlakte 1763 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.