Mijn favorieten

Nieuwbouw | 't Jonkers Domein in HelvoirtNieuwbouwproject 't Jonkers Domein. 16 Eengezinswoningen in landelijke sfeer. Prijzen vanaf 185.000 euro V.O.N.

Situatie:
Ten noorden van de spoorlijn Tilburg – ’s-Hertogenbosch en grenzend aan de kern van Helvoirt wordt uitbreidingslocatie Den Hoek gerealiseerd. De uitstraling van plan Den Hoek heeft een bij Helvoirt passend karakter. Dit wordt mede bereikt door de verwerking van grootschalige groenvoorziening in de vorm van groene wiggen in
openbare ruimte. De straatprofielen zijn informeel van opzet en de zichtlijnen van het plan zijn gericht op de Nicolaaskerk in het centrum van Helvoirt.
Het is een plek met enorm veel karakter en historie. De namen van de woningtypes verwijzen naar benamingen van gebouwen zoals deze in de 16 eeuw werden gegeven aan gebouwen op en rondom een landgoed als dat van Kasteel Zwijnsbergen:
Koetshuys: daar waar de koets werd gestald
Backhuys: daar waar brood werd gebakken
Torffhuys: daar waar de turf werd bewaard

‘t Jonkers Domein
Nieuwbouwplan Den Hoek in Helvoirt wordt door de gemeente omschreven als een buitengebied met een dorps karakter. En het is inderdaad een locatie met veel historie en karakter! Het plan grenst aan het landgoed van Kasteel Zwijsbergen en ligt nabij natuurgebied Brokkenbroek.
Nieuwbouwplan Den Hoek wordt gerealiseerd in 4 fases, waarbij Van de Ven Bouw en Ontwikkeling in fase 1 start met project ’t Jonkers Domein. ’t Jonkers Domein bestaat uit 16 woningen in een dorpse setting en landelijke sfeer.

De woningen
De architectonische vormgeving van de woningen past buitengewoon goed binnen het gebied. Er is gezocht naar het juiste gevoel, passend bij Helvoirt. Het resultaat; mooie degelijke woningen met veel ruimte en comfort.
De woningen zijn energiezuinig en volledig voorzien van vloerverwarming (uitgezonderd de zolderverdieping). Er is een groot aantal optiemogelijkheden waardoor de woning eventueel kan worden aangepast aan uw wensen.
Type Koetshuys
Dit woningtype is in de basis een ruime en compleet afgewerkte twee-onder-éénkapwoning, met een beukmaat van 5,70m. Er worden 6 van deze woningen gerealiseerd waarvan één blok geen twee- maar een drie-onder-éénkapwoning is. Het aanzicht van de woning is door het ingemetselde bakstenenpatroon erg sfeervol. Met dit speelse effect lijkt het alsof de woningen luiken hebben. Een aantal van deze woningen heeft een Frans balkon. Afhankelijk van het bouwnummer wordt woningtype Koetshuys in zowel een donkerrode of lichtrode steen aangeboden. De benedenverdieping is licht, wordt opgeleverd met keuken en biedt ontzettend veel ruimte.
De openslaande tuindeuren aan de achterzijde van de woning betrekken de fijne tuin bij de woning.
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een comleet afgewerkte badkamer terug te vinden. De ruime zolderverdieping met dakraam biedt daarnaast nog een enorm scala aan mogelijkheden. Het zou een studiekamer, atelier of extra slaapkamer kunnen worden. Dat laten we graag aan u over!